Zin in de zomer: aardbei-rabarbersiroop met prosecco!

Aardbei-rabarbersiroop

Zin in de zomer: aardbei-rabarbersiroop met prosecco!

De aardbei is een super combi met rabarber. Wij maakten er deze heerlijke aarbei-rabarbersiroop van. En op een lekker zonnige en warme lentedag maak je er een feestje van door een scheutje van de siroop aan de prosecco toe te voegen. Ook lekker in combinatie met een aardbei-rabarbertaartje met witte chocolade en mascarpone. Zie recept voor dit heerlijke taartje op de blog BloomInspiration.com. Bewaar de siroop koel en donker, dan kun je er lang van genieten! Serveer het de aardbei-proseccosiroop met prosecco voor moederdag als aperitivo voor moederdag met een takje munt voor een extra feestelijk tintje.

Aardbei-rabarbersiroop voor een 1/2 liter
• 400 gr. rabarber
• 250 gr. aardbeien
• sap van een 1/2 citroen
• ± 150 gr. biologische suiker
• 1/2 vanillestokje of 1 tl vanille bourbon
• 150 ml water

Bereidingswijze
Was de rabarberstengels en snijd in stukjes van ong. 2-3 cm. Was de aardbeien en snijd de kroontjes eraf en halveer. Doe de aardbeien en rabarber in een grote pan samen met het water. Als alles kookt zet je het vuur lager en laat het ongeveer nog een half uur pruttelen.Meng ondertussen de suiker met het rasp van het vanillestokje door elkaar. Giet vervolgens het mengsel in een zeef en laat uitlekken. Het sap wat je hebt opgevangen zeef je vervolgens boven een schone pan. Voeg hieraan de citroensap en het vanille-suikermengsel toe en breng opnieuw aan de kook totdat de suiker is opgelost. Laar eventueel nog een beetje inkoken zodat het sap nog iets indikt. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Giet de siroop in een gesteriliseerde fles of weckpot, sluit zorgvuldig af en bewaar in de koelkast.

Aardbei-rabarberprosecco

Voor ongeveer 4 personen
• aardbei-rabarbersiroop
• 4 mooie glazen
• 1 fles gekoelde prosecco
• verse munt uit de tuin

Doe in elk glas een klein beetje aardbei-rabarbersiroop. Vul het glas vervolgens met de gekoelde prosecco en decoreer met een takje verse munt.

Proost!

Tip: bewaar het vruchtenmengsel wat je hebt gezeefd en voeg er een beetje suiker aan toe. Lekker voor door de yoghurt!