Recept: Salade met SoChicken Sticks, asperges en aardappeltjes

Valentijnsdag

Verras je Valentijn met dit heerlijke en verantwoorde Valentijnsrecept met SoChickensticks. Serveer het gerecht met een feestelijk (alcoholvrij) bubbeltje en dek de tafel rijkelijk met rozen. Het gerecht is niet alleen lekker, maar ook in een handomdraai op tafel te zetten. Waardoor je alle tijd hebt voor de liefde! Wat willen we nog meer voor Valentijnsdag.

Roseval aardappelen

Voor dit recept hebben we de Rozeval aardappelen gebruikt, een leuk feitje is dat de aardappel een rode schil en roze aderen heeft. Hij komt uit origine uit Frankrijk, is zeer smaakvol en is van structuur vastkokend. Je hoeft de mooie roodroze schil niet te schillen. Scheelt weer wat werk in de keuken!

Ingrediënten

    • 1 pakje SoFine Chickensticks
    • olijfolie om in te bakken
    • 2-4 stevige rode aardappelen
    • 1 bosje asperges, harde uiteinden afgebroken
    • 1 teentje knoflook
    • 2 flinke handen verse rucola
    • Verse kruiden (tijm en/of rozemarijn)

Kappertjes Dressing:

    • 3 el sojayoghurt
    • 1 el olijfolie
    • 1 el witte wijn azijn
    • 1 el citroensap
    • 2 el kappertjes (grof gehakt)
    • 1 el verse kruiden (rozemarijn en tijm), grof gehakt
    • zout & peper

Bereidingswijze

Was de aardappelen en maak ze schoon, laat de schil zitten. Snijd de aardappel in kleinere stukken en kook deze ong. 5-10 minuten voor in water met zout. Prik er tussendoor met ene vork in om te controleren of ze gaar zijn.

Maak ondertussen de citroen-kappertjes dressing door alle ingrediënten (behalve de kappertjes) met een kleine garde door elkaar te mixen. Roer vervolgens de fijngehakte kappertjes erdoor. En breng op smaak met peper en zout.

Bak vervolgens de aardappelen in 10 minuten in een ruime koekenpan lekker krokant. Breng op smaak met peper & zout. Was de asperges en snijd in 3 gelijke stukken en grill ze rondom in een grillpan gedurende 10 minuten met wat olijfolie, knoflook en verse kruiden.

Bak de SoChickenSticks volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel wat rucola over de borden. Verdeel hierover de gebakken aardappelen en asperges. Serveer met de SoChickensticks en de citroen-kappertjes dressing.

 Tip: ook lekker met gegrilde courgettes en geroosterde hazelnoten als garnering.

oogstfestijn pompoen editie

Meer Feestelijke recepten vind je in de pompoeneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!