lente-groentetaartjes

Lente-groentetaartjes

Groente taartjes

Begin de week lekker makkelijk met deze lente-groentetaartjes. De taartjes zijn gevuld met groenten van het voorjaar. Je kunt natuurlijk variëren naar smaak en andere groentes toevoegen. Wij maakten deze lente-groentetaartjes met groene asperges, doperwten en raapstelen. De raapstelen kun je ook lekker in een stampotje doen of een voorjaarssalade mee maken, maar passen ook net zo makkelijk bij dit gerecht. Maak er een lekkere groene salade bij. Heb je teveel doperwtjes gemaakt doe deze dan door de salade en meng er een beetje feta door.

Ingrediënten

voor 6 kleine quiches

  • 6 velletjes bladerdeeg ontdooid
  • boter (om in te vetten)
  • 6 mini taartbakjes
  • bosje groene asperges
  • 150 gr doperwtjes (vers of diepvries)
  • 2 bosjes raapstelen fijn gesneden – hou een beetje apart voor de salade
  • 2 eieren
  • 100 gr ricotta of room
  • 75 gr Parmezaanse kaas vers geraspt
  • zout
  • peper
  • paar blaadjes dragon of munt fijngehakt

Bereidingswijze

Vet de mini-taartbakjes in met boter. leg in elk taartbakje een plakje bladerdeeg en vouw de randen naar binnen. Prik de bodem van het deeg in met een vork. Kook de asperges ongeveer 8-10 minuten gaar in water met wat zout. Snijd de asperges in stukjes. Meng de eieren met de ricotta, Parmezaanse kaas en de munt. Blancheer ondertussende doperwtjes ongeveer 3 minuten in een pan met water en zout.

Verdeel de raapsteeltjes, tuinerwten, de blaadjes munt over de taartvormpjes. Giet de vulling erover. Vul de vormpjes met het ricottamengsel en leg de asperges er decoratief op. Bak de taartjes in het midden van de oven op ongeveer 180 graden in 25 minuten gaar.

Serveer met een groene salade. Heb je over van de groenten, gebruik dan de raapstelen, doperwten en asperges voor de salade. Lekker met munt-citroendressing en een stukje feta erdoor.