Pruimen-appeljam

Lunterse Pippeling

Voor deze heerlijke appel- pruimenjam hebben we voor de Lunterse Pippeling gekozen. Naast dat het een goede handappel is, is deze ook goed te gebruiken als moesappel! De appel is lang te bewaren zonder melig te worden. Perfect voor de deze heerlijke appeljam.

Ingrediënten

Oogst & shoppinglist

  • 2 zoete appels
  • 500 g pruimen
  • 250 g geleisuiker speciaal
  • 1 kaneelstokje
  • 1 appel
  • schone glazen potjes (ong 2-3 stuks)

Bereidingswijze

Was het fruit. Ontpit en halveer de pruimen en schil de appel en snijd in stukjes. Doe het fruit in een pan en voeg de geleisuiker en het kaneelstokje toe. Breng het mengsel aan de kook en laat ong. 4-5 minuten op zacht vuur koken. Verwijder kaneel en schep de jam in potten die je van tevoren met sodawater hebt gewassen en met kokend water nagespoeld. Laat de potjes drogen op een schone theedoek. Draai de deksels erop, zet de potjes omgekeerd op het aanrechtblad en laat afkoelen.

Lunterse Pippeling is een goede hand- en moesappel en te gebruiken tot april. De appel is lang te bewaren zonder melig te worden