FEESTELIJKE RECEPTEN

Lekker even wat anders!

Pompoentaart gemaakt met speculaaskruiden, met een zoet kaartdeeg bodem. Een lekkere taart voor bij de koffie of als toetje na je kerstdiner. Nog lekkerder met een toefje crème fraîche!...

Een mousse gemaakt van Mascarpone en pompoen, getopt met Amaretti-koekjes en slagroom. Heerlijk toetje voor de feestdagen, makkelijk van te voren te maken en koel te bewaren....

Dit kerstrecept met pompoen heeft een oosters tintje dankzij de Ras el Hanout kruiden. Voor dit recept hebben wij de Hokkaido pompoen gebruikt. Op tuinderij Eyckenstein staat eigenlijk er altijd een vak vol met pompoenen, waaronder de Oranje Hokkaido. Dankzij de dunne schil hoeft je deze...

Voor deze heerlijke salade met bietjes en geitenkaas gebruiken we de Sweet Dumpling. Het is een heerlijk zoet pompoentje wat opvalt door z'n wit en donkergroene strepen. Omdat de pompoen wat kleiner is is deze ook goed te gebruiken om te vullen met andere ingrediënten....

In deze feestelijk kerst pompoen-editie van Oogstfestijn, hebben we de pompoen een lekkere kerst twist gegeven. Met heerlijke recepten, van hoofd- tot nagerecht voor je kerstdiner tot de tips over hoe je je kersttafel sfeervol met pompoen kunt decoreren. ...

Oogstfestijn de pompoen editie is uit en is dit keer een echte feesteditie met tips en inspiratie voor de kerstdagen. Ook staan er weer een hoop lekkere recepten en zelfmakers voor een feestelijke kersttafel in. Dit recept is alvast een voorproefje!...

Voor deze spicy appelpunch heb je appelsap of appelcider nodig, wil je dat zelf maken? De Rode van Boskoop of Schone van Boskoop is een stevige appel en niet drukgevoelig. De appels wordt geoogst in september tot midden oktober (bij voorkeur zo laat mogelijk om...

Voor deze heerlijke appel- pruimenjam hebben we voor de Lunterse Pippeling, gekozen. Naast dat het een goede handappel is, is deze ook goed te gebruiken als moesappel! De appel is lang te bewaren zonder melig te worden. Perfect voor de deze heerlijke appeljam....

Wij maakten met het heerlijke sterappeltje een Frans appeltaartje met amandelroom, ook wel frangipane genoemd. Schil de appels en snijd ze in schijfjes om ze vervolgens in een waaier op de amandelroom te leggen voor een mooi effect. En een fragnipane-taartje maak je af met...

Knolselderij is één van drie soorten selderij; de andere twee zijn snij- en bleekselderij. Snijselderij heeft een pittige smaak en wordt veel gebruikt in wintergerechten. Bleekselderij kun je licht koken als groente of rauw eten. En voor dit gerecht gebruiken we knolselderij. Deze leent...