Pompoensalade met bieten en geitenkaas

Een heerlijk voorgerecht met Sweet Dumpling

Voor deze heerlijke salade met bietjes en geitenkaas gebruiken we de Sweet Dumpling. Het is een heerlijk zoet pompoentje wat opvalt door z’n wit en donkergroene strepen. Omdat de pompoen wat kleiner is is deze ook goed te gebruiken om te vullen met andere ingrediënten.

Ingrediënten

Oogst & shoppinglist

  • 2 Sweet Dumplings
    (ong. 500 gr pompoen)
  • 3 voorgekookte rode bieten
  • 3 tenen knoflook
  • geitenkaas
  • walnoten
  • rucola

Voor de dressing

  • 3 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 flink el mosterd
  • peper & zout

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet deze apart.

Maak vervolgens de pompoen schoon. Snijd het door midden en verwijder het vruchtvlees en de pitten. Snijd de pompoen in kleine parten en haal met een dunschiller de schil eraf. Leg de pompoen op de bakplaat. Pers er de teentjes knoflook overheen, en bak het geheel in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd de bietjes in kleine partjes. Verdeel de rucola over de borden en verdeel hierover de geroosterde pompoen en bietjes. Brokkel de geitenkaas erover en garneer met walnoten en de dressing.

Tip: heb je nog eetbare bloemen in de tuin staan? Garneer de salade feestelijk met de bloemen. Wij gebruikten hiervoor de mooie blauwe komkommerkruid bloemetjes.

oogstfestijn pompoen editie

Meer feestrecepten vind je in de pompoeneditie van Oogstfestijn.
Lees ‘m online!