Recept: vlierbloesem-citroen waterijsjes

vlierbloesem waterijsjes

Recept: vlierbloesem-citroen waterijsjes

Deze heerlijke vlierbloesem-waterijsjes zijn een aangename verkoeling op deze zomerse dagen! Wij maakten de waterijsjes met vliervloesem-siroop (zie recept vlierbloesem-siroop op de blog van oogstuiteigentuin), verse vlierbloesemschermen en eetbare viooltjes uit eigen tuin.

Recept 8 vlierbloesem-waterijsjesvlierbloesem waterijsjes

Ingredi├źnten

  • 1 Citroen
  • 165 ml Vlierbloesem siroop (zie hier voor recept)
  • 330 ml water
  • Eetbare Bloemen (bv vlierbloesem en viooltjes)
  • ijslolly-houder voor ┬▒ 8 stuks

 

 

 

Pers de citroen uit. Voeg in een mengbeker de vlierbloesem-siroop, het citroensap en het water bij elkaar en roer alles door. Giet het vlierbloesem-mengsel voorzichtig in de ijs-lolly houder en zet in de vriezer. Wacht een paar uur zodat de ijsjes goed bevroren zijn. Als je de ijsjes uit de ijs-lolly houder wilt halen giet er dan voorzichtig wat heet water op. Dan zijn de ijsjes makkelijker uit de ijs-lolly houder te halen. Je kunt een ijs-lolly houders kopen bij een kookwinkel.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren